Luova vapaus – improvisaatiokonsertti

Pianotaiteilijan täysin improvisoidussa soolokonsertissa musiikki syntyy yleisön edessä konserttitilanteessa.

”Luova vapaus” kuvaa tilaa, jossa Janne Maarala kokee olevansa improvisoidessaan musiikkia ”tyhjästä”. Hän on läsnä hetkessä antaen musiikin virrata ja viedä mennessään. Hän kokee kanavoivansa tunteiden koko kirjon tilanteessa syntyviin säveliin, sointuihin ja rytmeihin. Rakkaus soittamiseen ja musiikkiin on vahvasti mukana. Kokemus voi viedä sekä esiintyjän että kuulijan syvälle itseensä.

Maaralan  pianoimprovisaatiot ammentavat vaikutteita niin jazzmusiikin eri tyyleistä, latinalais-amerikkalaisista rytmeistä kuin klassisesta musiikista.  Jannen esikuvia vapaiden improvisaatioiden soittamisessa ovat pianistit Keith Jarrett, Chick Corea sekä venezuelalainen Gabriela Montero.

Maarala on pitänyt improvisoituja soolokonsertteja mm. Malmitalolla, Roihuvuoren ja Viikin kirkoissa Helsingissä sekä Myyrmäen kirkossa Vantaalla.

Keväällä 2016 ilmestyi Jannen vapaista improvisaatioista koostuva tupla-albumi Luova vapaus  -Freedom To Create, joka on taltioitu konsertissa Malmitalolla, Helsingissä toukokuussa 2015.

Kuuntele näytteitä uudelta albumilta Luova vapaus  -Freedom To Create täältä.